Tuesday, March 30, 2010

Made in Malaysia



Itu Proton Satria Neo Lotus Racing.

Siapa yang tak stim tengok kereta ini, memang ada masalah dengan orientasi seksualnya.
Rosyam Noor pun bagi thumbs up sama kereta ini.

Memang menggiurkan. Kalau diberi pilihan antara Inul Daratista sama Neo Lotus Racing, tak teragak-agak lagi gua pilih Neo ini.
Lu kena tengok dia punya side vent. Memang gila babi.

Menggeletar lutut, nyah!

Ini kalau jual di UK atau Oz, memang panik juga mamat-mamat muda sana. Keluarga Satria ini boleh tahan juga dia punya reputasi di sana. Boleh la kata mencapai cult status. Tambah-tambah Satria Gti yang legend itu.

Heck, kalau tak takkan lah Top Gear Australia pun pakai Satria Neo 1.6 untuk segmen Celebrity in a Reasonably Priced Car!


Dah habis baca pasal facts and figures pasal kereta ini, gua baca sekali komen dekat blog automotif terkemuka negara itu.
Orang Malaysia ini tak habis-habis lagi dengan sindrom 'Made in Malaysia'.


Gua nak cakap sikit pasal benda ini.

Pasal harga Neo Lotus Racing ini yang agak 'jahat', orang mula membandingkan dengan kereta buatan luar.

Argumen yang diorang pakai macam biasalah, "Made in Malaysia cikai, sampah masyarakat, buruk, tiada kualiti dan sekutu dengannya. Kalau barang dari _________(insert preferable nation here), baru elok!".

Macam gampang.

Lu, yang kuat menghentam itu, sebagai pemegang IC biru yang tertulis warganegara, secara teknikalnya juga adalah product of Malaysia.

Memang ironik tahap tertinggi bila product of Malaysia mengutuk barang made in Malaysia tiada kualiti.

Kesian gua tengok orang-orang macam ini.


Berbalik kepada Proton Satria Neo Lotus Racing.

Kalau ikutkan hati, nak saja gua angkat telefon bimbit gua lalu terus taip "mak, nak rm115k. nak beli satria neo lotus resing. nak cepat. ada 30 unit je yang jual. 11 dah ada orang book." lalu terus send ke nombor mak gua.

Dan dengan cepatnya mak gua reply, "mak dah masuk 300k. beli dua. ayah nak satu buat bawak pergi surau. duit lebih buatla belanja kawan makan char kuetiau."


Dalam mimpi je la.












6 comments:

mrs camillo said...

oke, nak mencarut. lupe tak elok. :D hahaha. gila. memang mimpi la.. 300k.

asyraf hensem said...

haha..macam kimak..ketuk2 body.
ckap ini keter lebih 100km/h dah gegar.
pala babi apa .

mmg cham pa yon!

-shak- said...

mana ada bai.

gua pernah bawak member gua punya.

ipoh-alor star naik 140. memang solid.

ini sudah tune lagi la gila babi bai.


setahu gua, kereta naik 90 pun dah gegar kembara antera BGF.

khayrylyaxyd said...

btol2 aku stuju.....tapi kalo 115k baik beli rx8....duit lebih boleh g RHAUDAH CAMP.....ngahahaha

asyraf hensem said...

maksud gua bukan gua yang ckp la
gua mmg sokong 300 peratus sama ini muda2 punya engineer dalam proton
masalahnye mentaliti orang la..

yang gua ckp dalam post gua di atas adalah pengalaman gua sendiri.
ketuk2 body ckp exora kalau lebih seratus goyang.
gua tgk mamat oz kat uni gua pakai satria neo.gile babi nye resong!

-shak- said...

tu la pasal gua cakap UK sama Oz keluarga satria ni boleh tahan dia punya pengikut.

kat mesia ni jadi macam gampang.
myvi bodoh tu gak yg hot.

hadoiyai!