Wednesday, April 21, 2010

JagoanJITRA: Kira-kira 40 pemain dan penyokong pasukan bola sepak Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim (SMSAH) di sini, cemas apabila bas yang dinaiki dikepung serta direjam dengan batu dan kayu oleh penyokong pasukan yang kalah dalam pertandingan peringkat Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Daerah Kubang Pasu, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.45 petang itu, 40 remaja bermotosikal dikatakan mengekori bas berkenaan sebelum mengepung kenderaan itu ketika berhenti di persimpangan lampu isyarat di pekan Changlun.

Kejadian itu menyebabkan bahagian tepi bas berkenaan kemek dan tiga cermin tingkapnya pecah. Bagaimanapun, tiada pelajar atau guru yang mengiringi pasukan itu cedera. Ketua Polis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Sawalludin Hamenudin, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian itu dan siasatan sedang dijalankan.

Pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMSAH, Harrison Othman, berkata kejadian itu berlaku ketika pasukan itu dalam perjalanan pulang selepas menewaskan Sekolah Menengah Kebangsaan Changlun (SMKC).

Dalam pertandingan yang diadakan di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Sintok, Changlun, SMSAH menewaskan SMKC 1-0.

Harrison berkata, kumpulan remaja bermotosikal itu turut mengeluarkan kata-kata kesat dan memaki hamun pasukan SMSAH.
Beliau kesal kerana penyokong pasukan terbabit tidak dapat menerima kekalahan dengan semangat kesukanan.Itu dia Pakcik Poji glemer sebentar. Member gua cakap cerita berita ini keluar muka depan.

Celaka betul geng-geng Changlun ini. Itu bas kesayangan gua tu. Banyak kenangan.
Kalau dalam genggaman tangan Pakcik Poji kaki kretek Gudang Garam, memang dah tak rasa macam bas. Rasa macam Evo X. Resing mengesot punya line. Memang champayon.


Tapi nak buat macam mana la kan, kalau lu hebat, memang semua orang dengki. Orang Melayu ini sifat dengki dia memang kuat. Kalau dalam cerita-cerita hikayat Melayu lama, mesti ada unsur dengki. Ambil contoh, Mahsuri.


Tapi macam Joe Flizzow cakap la, kalau hebat, orang buat macam mana pun tetap steady.


"Ku aku, Flizzow tetap jagoan
Bila kau di atas ramai cuba jatuhkan
Tiada peraturan
Mereka main jahat
Tapi setakat cucuk belakang tak cukup hebat"


keh keh keh

5 comments:

abeelo said...

bangga weh driver sekolah aku dulu masuk paper weh!

MelodikaJiwaSepi said...

la,lu tulih dulu lak kt blog lu pasal bas skolah tu..baru nak tulih

aleen said...

wei..panas lak ati diorg wt bas skola ksygn aku gitu..! :)

Muhammad Ijam said...

paper bile nie??
aku nk link...

-shak- said...

berita harian.