Tuesday, October 5, 2010

Illuminati Kepala Babi siri 2

Ke hadapan saudara Akhmalbe, izinkan saya menggunakan komen saudara untuk buat entri baru.
Fuck, ini blog gua. Gua tak payah minta izin.

Gua buat ini bukan apa brader, senang gua nak jawab balik persoalan-persoalan yang dilontarkan. Jadi gua akan pecah-pecahkan komen brader dalam beberapa bahagian.

Gua bukan nak malukan lu, atau nak tunjuk gua hebat, atau nak feed ego gua. Itu semua mengarut. Gua tahu ego is a bottomless pit. Ego takkan pernah puas. Gua layan pun sebab tengah hari ni gua tiada kerja, pasal kerja yang patut gua buat gua malas nak buat. Anak muda tidak patut jadi hamba kerja.


Relax brader.
Hit an acid, smoke some weed or something.
Biarkan irama dari Jamaica berkumandang di udara.
Jangan marah-marah.

Dah relax?
Mari kita mula.

apa hujah lu??
iluminati x kafir ke?
sapa kata ada orang taksub dengan the arrival? xde pn gua tgk orang sembah the arrival...sujud depan archenaar dgn noregaaa??
kalau lu xleh terima kebenaran y ada..sokonglah orang islam y membuat pembongkaran kafir...y lu nk pi kecoh ckp tu xbtul...ni xbetul...kanapa ye? lu agen ke?

Kalau mengikutkan golongan Illuminati yang betul-betul wujud dan direkodkan, mereka memang kafir. Pada tahun 1776, Islam tak berapa sampai lagi rasanya di Bavaria(Bayern kalau orang Jerman panggil).
Generalisasi lu pasal ketaksuban The Arrival itu, amat menyedihkan. Lu pernah tonton filem The Number 23 (2007)? Lu kena tonton cerita ini untuk lebih faham apa yang aku maksudkan. Kalau lu ingat si archenaar dan noregaa itu buat The Arrival untuk buat orang sujud dan cium tumitnya, memang lu silap besar. Mereka menanam satu idea dalam kepala otak orang ramai, yang semua benda pun dikawal/dirancang oleh Freemason/Illuminati. Jadi semua orang pun akan kaitkan semua benda dengan F/I. Walaupun benda itu tiada, tapi kalau dah terlalu berfikir tentangnya, otak anda akan buat benda yang tiada. Dan yang paling bahaya, idea ini semua ditanam secara subtle. Lu tak sedar, tetapi idea tu dah terpacak kukuh dalam otak lu.

Tiada kerja nak pergi kaji konsert AJL la, apa la. Nak tengok baju apa dia pakai, berapa anak tangga dia langkah, apa simbiolisme tarian-tarian. Shit man, gua tak tahu pula sampai tahap ini apresiasi seni tarian oleh rakyat Malaysia!
Dosa kering je bai pergi tengok konsert tuh, wahai mujahidin-mujahidin papan kekunci sekalian. Dah tahu hiburan berlebihan dan melalaikan itu salah, pergi kaji apa lagi. Memang salah kot.
Tak taksub lagi sampai benda-benda itu pun nak kaji? Baik kaji Al-Quran brader.

Dalam The Arrival, mereka tayang MV Madonna, Rihanna dan entah siapa lagi. Secara explicit, langsung tiada si archenaar dan noregaa ini nak cuba tutup mana-mana yang berkenaan, bagi sopan sikit macam billboard-billboard di Kelantan. Dosa kering lagi lu dapat. Berapa lama imej provokatif Rihanna itu terkesan dalam kepala lu? Ok mungkin lu iman kuat, 2 3 jam sahaja. Kalau yang tengok iman macam kulit bawang?



kalau lu xleh terima kebenaran y ada..sokonglah orang islam y membuat pembongkaran kafir...y lu nk pi kecoh ckp tu xbtul...ni xbetul...kanapa ye? lu agen ke?


Betul itu kebenaran? 100% yakin? Lu percaya The Arrival macam lu percaya Al-Quran?
Semua benda pun nak salahkan kafir. Cermin diri dulu brader. Satu jari tuding pada orang, 4(atau 3, ikut cara ada menuding jari) tunjuk balik ke diri sendiri.

Kanapa? Karana gua sedih tengok manusia bertukar menjadi kambing biri-biri. Ingat point Network (1976) itu lagi?
Ajen? Tidak. Gua bukan ajen. Tapi gua suka dengan Agent Provocateur. Sila google.

lu 2 y nak jd sesat...ulamak mujtahiddin mana kata mazhab syiah sesat...ckp la kalau berani..nama ulamak..buku ulamak...sanad ulamak...lu ckp sesetengah2 plak...lu ingt ulamak itu mcm noh hujan y pegang gitar? ulamak xde kata syiah sesat...memandai kata syiah sesat...dalam quran pn xde kata syiah 2 sesat lah....lu kena ingt bro...mazhab ada 4,syafie,hambali,hanafi,maliki..semua mengahala ke ALLAH...perbezaan mazhab 2 sbb khilaf pemikiran imam..lu nk kaji lg..pergi la taw pasal ijtimak ulama..apa masalah khilaf...kalau lu da abes belajar pasal Bilderberg Group la....

Bab syiah sesat, malas gua nak tulis panjang-panjang. Gua dah lapar, nak pergi cari nasi lemak depan Bank Rakyat. Gua tinggal link untuk lu, sini dan sini. Lepas itu, tengok apa geng Syiah buat masa Hari Asyura. Cuba study apa pandangan Syiah tentang Ali, Husin dan Imam-Imam mereka. Dan cuba dengar azan syiah. Youtube ada. Lepas itu, conclude sendiri Syiah ini macam mana.

Macam mana lu boleh petik Hambali, Maliki, Syafie dan Hanafi ni. Syiah tak pandang pun 4 Imam ini. Syiah ada Imam sendiri. Ini 4 orang Imam orang Sunnah.

Memang la dalam Quran tiada kenyataan yang mengatakan Syiah sesat. Tak sebut bulat-bulat "Syiah itu sesat". Syiah ini bila jadi mainstream? Al-Quran lengkap turun bila? Cuba kaji.



gua harap lu sedar apa lu ckp...jgn main hembus jek..gua x defend the arrival..gua defend lu ckp syiah sesat...lu da msuk perangkap..lu sudah kena...islam suruh bersatu..bukan tuduh puak 2 kafir...lu betul...dia salah..apa ni...lu nk bersatu bawah tenteta imam mahdi ke tidak?

gua jgk mengatakan adakah iluminati tu muslim,,atau kafir...kalau muslim...gua orang pertama...doa supaya bala dtg kepada archenaar dan noregaaa

Islam bersatu tanpa Syiah dan Sunnah? Isu ini aku dah main dah. Cuba selongkar entri-entri lama. Rasanya ada lagi kot.



peace

......and love, let the boogie be with you".
kuot Malique, daripada lagu Boogie Down karya Too Phat.






22 comments:

akhmalbe said...
This comment has been removed by the author.
akhmalbe said...

brader...cmnilah...(gua rasa lu baca dgn nada rendah bru msj gua smpai) lu xtaw ke sapa source untuk jadi pendokong kajian the arrival...klu gua ckp the arrival jk..kang lu kata gua taksub..x gua..xtaksub...gua pn x ingt langsung dalam pale otak gua bnda y lu ckp sensor2 tu kan...tp klu lu hentam the arrival...lu hentam imran husin..lu hentam abdullah hashem...lu hentam khalid yasin..lu hentam prophecy rabbi y jujur pada taurat...jgn smpai u hentam hadis nabi k..tentang dajjal..biasalah..manusia...kalau lu xsetuju the arrival 2 cerita pasal ini semua keje iluminati..lu rasa impossible..lu rasa x mungkin 1 group boleh conquer dunia.up to u..ijtihadnya sama..lu percaya dajjal wujud...noregaa archenahr pun percaya...lu jgk percaya kita akhir zaman...? noregaa archenahr pun percaya..cuma lu xsetuju dengan pendapat noregaa archenar setuju?

gua bukan professor hadis..tp kalau lu kata cerita pasal the arrival tentang dajjal xbetul? sapa y betul? dajjal 2 apa pada pndapat lu?..mmg dalam the arrival cerita lebih pasal knight templar..freemason,..iluminati...apa maslahnya? kalau betul pn xde pendokong dan jadi hamba tentera dajjal ni...abes cmne? iblis ada kuasa menghasut...PHD OF DECEPTION..jd manusia la y dihasut..xkan nk hasut lembu supaya buat pemerintahan dajjal...kumpulan y dihasut 2 namanya iluminati...klau bkn iluminati ke..freemason ke...ada jgk kan group manusia y akan dihasut...gua labelkan "A" sbb gua taw..lu xcaya iluminati...kemudian definasi "A" tu..mereka berkelompok...bekerja dalam bentuk kumpulan...point gua...iblis akan hasut manusia untuk buat kerajaan dajjal..gua xkisah pn nama manusia tu "abu" ke..."akademi fantasia" ke...nama tu gua x hirau...gua hirau arrival bgtaw iblis menghasut manusia..betul ke mcm 2 bro...jgn panas la...gua tnya...k..

akhmalbe said...

masalah penghuraian apa itu dajjal..sama ada manusia atau ideologi...lama dah diperdebat..sebelum gua lahir pn ramai dah pemikir y memikirkannya..apa salah lu hormat pandangan mereka...lu xyah la nk condemn semua..ckp nonsense...lu pn taw dia xperfect..kalau manusia silap..lumrah bro..atleast..mereka ingtkan kita tntang datangnya dajjal...ak xrasa bnda tu jahat bro...xkan kerana maslah perbezaan pemikiran lu dgn dia berbeza..lu terus reject..khilaf ulamak pn x mcm 2 la...persaudaraan islam lu dgn dia..jgn plak lu ptuskan..

pasal seksi2..sensor2...lu kena fham..diorang US citizen...culture diorang mmg open...pesta liar..hiburan...konsert...biasa...msj y gua dapat..diorang nk bgtaw.."not,this is not right...so dont do that/this...that is a bad manner"..benda-benda mcm 2...merosakkan kita...xleh ke cara pengolahan lu di sesuaikan untuk kebaikan? mungkin waktu depa buat...depa x pk y satu dunia akan tgk...depa pk orang US jk y akan tgk...limitation bro...manusia x mampu untuk perfect...tapi bagus kalau setiap hari kita menuju kearah kesempurnaan...

kalau itu salah,,,itu pada lu..abes isi2 yang lain..pasal israel jajah palestin..pasal tv y melalaikan...pasal kembali kepada kehidupan natural dengan alam...pasal arab y dipandang ganas...pasal kita sudah mengabaikan wang dinar...pasal lubang biawak zionist...teori konspirasi islam pengganas sbb 9/11...pasal kasih sayang manusia dan kehidupan..pasal realiti dimana kita xperlu mengikut-ikut nafsu...

kalau lu kata simbol2 anak tangga tu mengarut..all seing eye...piramid..stargate...lu abaikan...imran husin ckp mcm 2...bukan gua...tp kalau lu abaikan dajjal...silakan...teruskan kehidupan lu mcm mana lu dlu...tp jgn kata xde orang pernah terangkan..ingtkan kat lu...tentang dajjal..gua amek dari huraian ceramah imran husin...sekali lagi..bukan nk hentam lu...gua bgtaw jk

pada pndapat gua y ikhlas...gua rasa lu jenis y xleh terima cara penyampaian dari siri the arrival..xpe...gua fham...y pnting gua taw...lu ada penafsiran tentang dajjal itu sendiri..gua taw lu ada ilmu..gua taw lu ada penafsiran tentang kiamat...ok gua cuba sesuaikan dgn lu...skrang lu terang kat gua..apa lu da kaji dari quran,,apa lu dapat,,,apa dajjal??

akhmalbe said...

kesimpulan gua:

1)sebelum ni...sekarang ni...selepas ni... gua x taksub langsung dgn arrival...gua cuma berterima kasih sbb video 2 ingtkan gua pasal dajjal..so setiap hari...gua y hina ini...boleh mntak sgt2 pertolongan dan berkat ALLAH..supaya jauh dari fitnah dajjal..jauh daripada kehidupan dengan cara dajjal...dan gua mntak tolong hanya pada ALLAH...tunjukkan gua mana x betul..mana y betul..supaya gua taw..gua faham..gua amal..gua jgk mintak semua orang muslim supaya ikut cara nabi...jangan ikut dajjal..sbb kalau ikut dajjal...syurga dajjal adalah neraka ALLAH...neraka dajjal..adalah syurga ALLAH..gua mntak kita bersatu dan lawan bgun fitnah dajjal...kembalikan semula kesejahteraan seluruh umat..mcm nabi buat dulu...

2)gua yakin lu ada ilmu...lu dah kaji quran...lu dah buat kajian lah..lu rasa lu betul..lu yakin

3)sekarang gua ketepikan hal the arrival...iluminati..freemason...knight templar...menagarut2 semua tu

4)ikhlas gua mintak lu post Illuminati Kepala Babi siri 3...terangkan kat gua..dan semua pembaca blog lu..apa itu dajjal...ni bukan cabaran..ni bukan ujian...gua cuma nk imput dari lu...

semoga ALLAH memberi petunjuk kepada kita..para pembaca...seluruh umat islam...khilaf dajjal itu...adat perbezaan pemikiran manusia...mungkin satu hari nanti kita boleh berdiskusi...mcm mana nk melawan dajjal? gua rasa tu point plg penting...

p/s: GUA X TAKSUB PADA THE ARRIVAL...DAN GUA YAKIN LU ADA ILMU..GUA KOSONGKAN GELAS (MINDA) GUA...GUA NK MENUNTUT DARI LU..ni bukan nk tunjuk sapa lagi byk ada ilmu..sapa lagi pandai...langsung bukan tu niat gua..gua harap lu xpk gua mcm 2...n gua secara terang bercakap..niat gua bukan nk hentam lu...bukan nk betulkan dan sahihkan apa semua dalam the arrival..tp kali ni gua nk belajar daripada lu..apa pandngan lu..huraian lu...apa nas lu guna...semoga lu sudi memenuhi permintaan tersebut,,sory sbb guna bahasa gua lu... =)

peace...

-shak- said...

shits getting heavy, man.

orait, ini macam.
gua rasa kita dah lari dari konteks.

point asal gua adalah untuk mock orang yang taksub sangat dengan F/I. Mungkin lu tak taksub, tapi lu pasti memang semua tak taksub? Kumpulan sasar mocking gua ini sebenarnya bukan lu.
Dan gua rasa ketaksuban terhadap F/I ini gua tengok banyak bermula daripada The Arrival.Diorang ambil Arrival ini macam Gospel.

Dalam 2 entri gua tulis, gua langsung tak sebut pasal Dajjal. Gua tak kata Dajjal ini tak wujud. Al-Quran tak pernah sebut pasal Dajjal. Dajjal ini semua dari hadis. Dan konsep Dajjal ini pun ada dalam Christianity dan Judaism.


Kalau lu tengok apa yang Ali kata pasal tanda-tanda penurunan Dajjal, tak payah sibuk2 pasal F/I. Banyak benda yang orang Islam sendiri buat dengan rela hati.

Salah syaitan yang menghasut kah? Atau salah iman yang lemah? Bukankah kerja syaitan itu menghasut? Tonton The Arrival bertambah iman kah? Atau baca dan fahami Quran dan berjaga malam?


pernah dengar cikgu kencing berdiri, murid kencing berlari?
Gua kencing handstand.

Sangat tak logik lu nak berguru dengan gua. Nama gua kat depan tiada title 'Tok Guru'. Rasanya tiada siapa tahu macam mana dajjal ini sebenarnya. Semua pun dispekulasikan daripada hadis-hadis yang menerangkan dajjal secara kurang lengkap. Gua tak berapa minat pasal hal 'imaginasi' nih.


Jadi, sori la brader. Mungkin lu boleh pergi belajar kat blog lain pula. Gua nak tulis pasal topik ini pun dah tak berapa minat. Pasal dah tak fun. Dah heavy dan meleret ke hal lain pula. Dan sepatutnya gua dah start buat kerja yang gua tinggal siang tadi.


orait brada?
no hard feelings, eh?

Anonymous said...

nice one.

akhmalbe said...

salam..istilah gua berguru...bukan perlu nama depan lu ada "cikgu"..xperlu pn brader...istilah gua berguru..gua nk ilmu y lu taw...betul ke...x betul ke...gua cuma nk taw...kalau lu x sudi..fine jek...gua nk dgr pndapat lu...jgn lu plak ckp y ke lain..xperlu kot..gua berguru dgn pngalaman pn...xde plak pngalaman tu ada istilah nama "tok guru" kat depan dia...gua rasa byk lg lu xjwap...kalau la lu rajin..baca blik comment gua...klu lu xnk...i dont care....gua letak perkataan "berguru" dgn lu..supaya lu boleh rasa..."ooo budak ni nk dgr pndapat ak jugak"...so kita ada lah 2 way conversation...gua berpendapat..kalau pengemis jalanan y ckp dgn gua skali pun...gua dgr jek...gua amek semua ilmu...kecuali ilmu hitam...masalahnya bkn dgn siapa kita bercakap...tapi apa y dipercakapkan smpai kita boleh dekat dgn TUHAN...sbb gua berpendapat setiap orang ada ilmu dan kelebihan y sudah2 tentunya gua xde..plik r lu ..

"Al-Quran tak pernah sebut pasal Dajjal".

lu kata dalam quran xde citer pasal dajjal ke...adoi..lu ni...nabi isa al masih 2 apa...jgn mcm ni la bro...

yes gua rasa the arrival mendekatkan gua dgn islam...lu x kisah kn...?? mcm lu ckp (shit pendapat gua...asal nk tnya lu plak)

peace

-shak- said...

gua kata quran tak mention pasal dajjal.
gua tak kata quran tak cerita pasal Isa.

gua rasa gua tulis mudah je brader.
tak berbelit pun. tapi gua tengok lu macam tak berapa faham apa yang gua tulis.

jangan salah baca pula kenyataan di atas. gua tak salahkan lu, tak kata lo bodoh ke apa.

asyraf hensem said...

hahaha

yazid kiut said...

bendenye iluminati ni macam,
ko mmg penakut, ada orang balut cmpedak pakai baju putih..pastuh sbb dalam otak lu dah dikawal oleh ketakutan luh
cempedak kene balut lu ingat hantu

macam tuh lah iluminati, bende nye die nak tanam doktrin, biar semua orang ingat perkara2 significant dalam dunia ade perkaitan dengan iluminati

kembali lah kepada al-quran dan as sunah.dan sunah terbesar nabi Muhammah ada lah berdawah.
sebelum berdakwah kene lah mentarbiah diri dalam proses menjadikan Islam sebagai Ustaziatul Alam.

Salam.

-shak- said...

yazid kiut : Shalom.

yazid kiut said...

-shak- : Erev tov. Ma shelomkha

khayrylyaxyd said...

btw..yazid mmg kiut

Imanullah said...

brader tu komen ke dia buat entry baru kat dalam ni?

affiq toik said...

hahaha...

lawak... x pnh lg aku tgk ang layan camni shak... hahaha

Obefiend said...

shak, lu nak tiru gua ka tulis benda-benda camni? wat research banyak-banyak lagi bai kalo nak buat entri macam ni. tengok gua, ilmu penuh di dada. lu punya ilmu cam taik

lu pikir la sendiri said...

akhmalbe dgn shak dua2 sama bodoh..ape salahnyer share bnde ni baik2..sembang pompang..adoi

lu pikir la sendiri said...

al-quran x penah sebut pasal dajjal??
lu hafal x quran?? taw x mksd setiap ayat2 dalam quran 2?
dah hafal sumer maksud2 dalam al-quran?? dh abes kaji quran 2? adoi shak2..

-shak- said...

holy fuck man you're fucking stupid.

what the fuck did you learn in school?
didn't they teach you how to fucking read?

please show me where the fuck in the whole of Holy Quran did They mention Masih ad-Dajjal, like He mention Yakjud and Makjud.
Fucking enlighten me.


And being anon doesn't help with you fucking cred either.

But still you can come here anytime you want.
I'm not going to close anon comments anytime soon.

I fucking love you guys.

Pena Maya said...

wat up b*atch

lame gua tak datang sini..
sebenarnya apa yang lu tulis kat sini selalu gak gua baca dulu..

gua sebenarnya faham apa yang lu nak sampaikan sebenarnya..

lu pelik nape skang isu iluminati naek sangat kan?

gua pon pelik..

sebenarnya camni..

bagi pendapat gua ah..

kalau kita takde ilmu,kita cari ilmu...

kalau kita setakt tngok the arrival nak trus cakap tu kebenaran,tak berapa nak betul tu...

dan sekali lagi,kalau takde ilmu,carik...

dan kalau ada ilmu,tu bukan alasan untuk kita gaduh2 nak tnjuk sape hebat.

tak kemana orang islam..

gua tak sound lu bro..gua tak sound haters kat blog lu gak..gua just honestly speaking the truth for the sake of humanity ah...

kira cam gua ni just "show some love" kat lu semua ah..

by the way,cuba baca artikel gua

http://baikiminda.blogspot.com/2010/10/sedikit-review-tatu-ayat-kursi.html

btw,takyah layan je bro kalau komen2 marah2 ni..ti kita dapat dosa..

gua rasa lu cakap ada betul.aldo ad sikit tak betul..

tapi diorang ni kalau ye pon tak setuju xyah la emosi marah2.slow2 sudah nasihat..

btw,bro,bahasa tu kalau leh jangan ah mencarut2 sangat. ahah.tak manis bai..

memang nampak macho kot penulisan lu.haha.tapi pikir2 balik tak elok..

gua nasihat ikhlas bai..takde maen2 perli nye..

btw,ASSALAMUALAIKUM!

-shak- said...

waalaikumusalam dari Jeneral.

kalau semua orang macam ko, kan senang hidup.

ini tidak. arrogant bukan main. arrogant kalau ada isi, boleh tahan lagi.

ini main bedal entah mana asal usul tak tahu hala tuju.

aku bukan marah pun. sedih.

kalau macam ini rupa orang yang katanya nak berjuang untuk Islam, ah tak tahu nak kata la.

relax brada, bukan nak carut sangat pun.
prektis English sikit-sikit.
lama tak pakai nanti berkarat. keh3

insidewinme said...

Hari ini kaum Muslimin berada dalam situasi di mana aturan-aturan kafir sedang diterapkan. Maka realitas tanah-tanah Muslim saat ini adalah sebagaimana Rasulullah Saw. di Makkah sebelum Negara Islam didirikan di Madinah. Oleh karena itu, dalam rangka bekerja untuk pendirian Negara Islam, kita perlu mengikuti contoh yang terbangun di dalam Sirah. Dalam memeriksa periode Mekkah, hingga pendirian Negara Islam di Madinah, kita melihat bahwa RasulAllah Saw. melalui beberapa tahap spesifik dan jelas dan mengerjakan beberapa aksi spesifik dalam tahap-tahap itu